[ bb_built=”1″ admin_label=”section” module_class=”eventPost__vertical” _builder_version=”3.0.51″]
PREMIS I FESTIVALS
<!– –>
A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.
En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un trist passat, trobar feina s’ha convertit en una de les grans preocupacions dels adolescents i els joves. Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen a la vida i l’esforç que suposa trobar el propi camí entre les opinions, pors i expectatives dels altres.
Les vides d’aquestes noies en el moment crucial en què acaben els estudis ens acosten a la inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.
Theresa Traoré Dahlberg, nascuda l’any 1983, criada entre l’illa sueca d’Öland i Burkina Faso, viu actualment a Estocolm. Després d’uns anys a Nova York treballant com a assistent de directors, fotògrafs i directors de producció, va estudiar producció cinematogràfica a la New School de Nova York i després, a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques d’Estocolm. El seu curtmetratge de graduació, Taxi Sister, que segueix a la taxista Boury a Dakar, va rebre elogis internacionals i ha estat projectada en festivals de tot el món. Durant els últims anys, Theresa Traoré ha dirigit i produït diversos projectes de ficció i no-ficció, entre els quals destaca una sèrie per a la televisió pública de Suècia, titulada Two Travelling. A més, ha participat en diferents projectes a mig camí entre el cinema, l’art i el documental en l’àmbit internacional (Nova York, Haití i Burkina Faso). Actualment està cursant el Màster de Belles Arts al The Royal Institute of Art a Suècia. Ouaga Girls és el seu primer llargmetratge.
Cicle documental amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó.
CICLE DE CINEMA INTERCULTURAL. Aquest cicle de cinema vol posar en valor la diversitat cultural i promoure les relacions interculturals, com a forma de complir el novè dels compromisos pels quals la ciutat de Maó forma part de la Coalició Europea Contra el Racisme.
[/]